Inschrijven Nieuwsbrief

Schrijf nu in voor de gratis CRM in Onderwijs Nieuwsbrief. De CRM reisgids in uw inbox.

Inschrijven »

Competentiegericht onderwijs | Governance | Werving | Aanval op Uitval

Aanval op de Uitval

Reist u mee?

Thema: aanval op de uitval, donderdag 5 maart om 16.00 uur. (Let op: dit is een nieuwe datum!)

De missie en taak van instellingen voor beroepsonderwijs is het klaarstomen van goed gekwalificeerde krachten voor de arbeidsmarkt. Hiertoe worden zorgvuldig onderwijsprogramma’s gedefinieerd, waarbij de te verwerven competenties netjes verdeeld worden over de beschikbare tijdsduur voor de opleiding. Maar onder druk van zaken die feitelijk los van de instelling staan, zoals financiële, maatschappelijke en psychische aspecten, blijken grote groepen leerlingen de eindstreep niet te halen. Zij zijn zogenaamde vroegtijdige schoolverlaters, ofwel uitvallers.

In toenemende mate beschouwen instellingen het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze uitval tegen te gaan, en om zelfs de aanval op de uitval in te zetten. Dit kan door ‘risicogroepen’ speciale aandacht te geven, in de vorm van tweede- of derdelijnsbegeleiding, door crisis-hulp te kunnen bieden, en door goed samen te werken met partijen als het CWI en het RMC, die zich met dezelfde problematiek bezighouden.

Een groot aantal instellingen heeft inmiddels gekozen voor het inzetten van Microsoft Dynamics CRM als wapen in de strijd tegen de uitval. In CRM kunnen de zorg- en special care-trajecten namelijk uitstekend geregistreerd worden, en kan de communicatie tussen het onderwijs, de studie-coaches en de derde-lijnsbegeleiding goed gefaciliteerd worden.


Uitzending gemist?

Heeft u de webcast van 5 maart gemist? Dan kunt u hier:

 

 

Geef hier uw reactie over dit thema

Naam:
Email:
Reactie:
Door Marc la Chapelle, 3/6/2009
Absoluut. De eerste CRM schoolreis is erg goed ontvangen. Wij gaan de komende tijd opnieuw aan een aantal thema's veel aandacht geven. Daarover binnenkort meer, op deze website en ook in via onze nieuwsbrief.
Door Johan Verbrugge, 3/5/2009
Ik vond de webcasts zeer informatief. Kunnen we nog meer onderwerpen verwachten?2008 © CRMschoolreis.nl
Website design: Connexx